Beachtennis

Beachtennis is een snel groeiende beachsport in Nederland. Het is een zeer aantrekkelijke tennisvariant die snel te leren is, maar ook voldoende uitdaging blijft bieden ook voor de zeer ervaren beachtennisser.

Deze sport kun je uiteraard ook spelen bij Beach Club Rotterdam. Sinds 2019 wordt op de vrijdagavonden gebeachtennist.

De spelregels

Beachtennis wordt over het gespeeld met aan beide kanten van het net een veld van 8 bij 8 meter. Het net hangt op 1.70 meter hoogte. De rackets zijn van carbon of glassfiber en er wordt gebruik gemaakt van zachtere tennisballen, zodat met veel gevoel en weinig kracht het hele veld bespeeld kan worden. De regels zijn als bij tennis met als belangrijkste uitzondering dat de bal de grond niet mag raken. Het is een vrijwel blessurevrije sport die gemakkelijk kan worden beoefend door jong en oud op elk gewenst niveau.

Wil je beachtennis een keertje proberen, dan ben je van harte welkom voor een gratis kennismakingstraining: In deze training leer je snel de basisslagen en ga je meteen aan de slag met je eerste potjes beachtennis. Kom alleen of met je vrienden. We zorgen dat het een feestje wordt.

Voor een kennismakingstraining neem contact op via of stuur een berichtje naar Arjen Hoogendam (06-83851691).

Vrij spelen

Voor de spelers en vrienden die graag met elkaar een potje spelen op de vrijdagavond en geen behoefte hebben aan een training. Elke vrijdagavond zijn de velden te huren van 19:00 tot 20:30 en/of van 20:30 tot 22:00uur.

Vaste veldhuur: Beachtennissen de hele zomer door. Met deze vaste veldhuur speel je elke vrijdag 1,5 uur voor 150 euro per veld.

4 weken vrij spelen: Beachtennissen in 1 van de 3 blokken van 4 weken. Hiermee speel je 4 vrijdagen achter elkaar 1,5 uur voor 60 euro per veld.

Eenmalig vrij spelen: Beachtennissen op een moment naar keuze voor 1.5 uur voor 5 euro per persoon met een maximum van 20 euro per veld.

Trainingen

Voor degenen die hun spel willen verbeteren zijn er voor zowel de jeugd, beginnende speler als de gevorderde speler trainingen. Bij het volgen van trainingen is het ook mogelijk om op de vrijdagavond en in de weekenden (reserveer een veld) vrij te spelen. We starten vrijdagavond van 19:00 tot 20:30 en als deze groepen vol zijn breiden we uit naar 20:30 tot 22:00 uur.

Voor de kinderen 8 tot 12 jaar zijn de trainingen van 17:00 tot 18:00 en kosten 15 euro voor 4 weken.

Voor de jeugd 13 tot 18 zijn de trainingen van 17:00 tot 18:30 en kosten 20 euro voor 4 weken.

Voor volwassenen:

12 weken beginner/gevorderde: Beachtennistrainingen de hele zomer door. Hiermee train je van juni t/m augustus elke vrijdag 1,5 uur voor 65 euro per persoon.

4 Weken beginner/gevorderde: Beachtennistrainingen in een blok van 4 weken. Hiermee train je 4 vrijdagen op rij 1,5 uur voor 25 euro per persoon.

Aanmelden voor vrij spelen blokken of trainingsblokken kan met dit formulier.

Materialen

Rackets en ballen zijn aanwezig en te lenen. Een eigen racket meenemen is uiteraard welkom. Huur je standaard elke week een veld, dan neem je je eigen rackets mee.

Hygiëne en afstand

Onze voorbereidingen, aanpassingen en afspraken vind je op deze pagina.