Doelen

Deze informatie betreft alle activiteiten die op onze locatie Nessebeach worden georganiseerd. Er is onderscheid tussen groepen t/m 17 jaar en 18+ (per 3 maart t/m 26 jaar en 27+) voor beachvolleybal, beachtennis en andere gebruikers. Voor iedereen geldt, de doelen van alle afspraken zijn:

  1. De gezondheidsrisico’s beperken
  2. Zorgen dat we toestemming houden om te mogen sporten
  3. Plezier, beweging, sociaal contact en onze eigen sport weer mogelijk maken!

Algemene afspraken

Er zijn een aantal afspraken die we maken om goed om te gaan met hygiëne en afstand. Hier de belangrijkste zaken op een rij:

  • Heb je klachten of heeft iemand thuis koorts (vanaf 38 graden) of benauwdheidsklachten, blijf dan thuis
  • Bij aankomst weet je al op welk veld je gaat spelen. Daar ga je direct naartoe, daar plaats je je spullen en rondom dat veld blijf je continu.
  • Handen wassen doe je na het plaatsen van je spullen en na de training voordat je de velden verlaat
  • Houd anderhalve meter afstand buiten het sporten om (rondom de velden, op het terras)

Uiteraard kunnen we afspraken aanpassen als we merken dat dit nodig is.

Wat mag er wel?

  • Voor jeugd t/m 17 jaar (per 3 maart t/m 26 jaar) geldt dat zij mogen trainen en intern toernooien mogen spelen
  • Voor 18+ (per 3 maart 27+) geldt dat zij in viertallen mogen sporten, mits anderhalve meter afstand. Trainers mogen meerdere viertallen training geven. Viertallen blijven bij elkaar uit de buurt en wisselen niet van samenstelling.

Wat is intern en wie kan er van de velden gebruik maken? 

Ons uitgangspunt is dat iedereen die normaal ook bij ons zou kunnen komen sporten nu ook van harte welkom is.

Iets preciezer: je bent van harte welkom als zijnde lid van BCR, woonachtig in de regio of volleyballend bij één van de volgende clubs/trainingsgroepen: ZVH, VCN, Fusion en RTC Rotterdam. Dit is de afgelopen jaren onze “achterban” geweest en dus ook nu de groep mensen die welkom is.

Wat wij verder willen vermijden is dat beachvolleyballers die niet uit ons “achterland” komen, geen relatie met de club hebben en niet de intentie hebben om ook op langere termijn deel van onze vereniging uit te maken nu wél naar onze locatie toereizen. Hopelijk kun je snel terecht op een locatie in de buurt.

Uiteraard is hier een groot grijs gebied in, daar maken we zo goed mogelijke afwegingen in. Neem gerust contact op.

Tot slot

Onze afspraken zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Nevobo en NOC*NSF. Meer informatie daarover in dit bericht op de site van de bond.

Voor iets meer achtergrond over de manier waarop wij als vereniging willen omgaan met de maatregelen, lees dit bericht van het bestuur: https://beachclubrotterdam.nl/nieuws/2021/02/22/wat-kan-er-wel-en-hoe-gaan-we-om-met-maatregelen/

Laatste update: 16 maart 2021