Rebekka Kadijk ambassadeur van Beach Club Rotterdam

Beach Club Rotterdam (BCR) is zeer verheugd dat ‘beachlegende’ Rebekka Kadijk zich als eerste heeft ingeschreven, daarmee is zij de eerste speler van BCR! Kadijk zal tevens als ambassadeur betrokken zijn bij BCR. Rebekka Kadijk is een grote naam in de beachvolleybalwereld. Ze werd maar liefst negen keer Nederlands kampioen, behaalde 4 keer Europees zilver en won in 2003 een World Serie in China. Ze deed mee aan drie Olympische Spelen (Sydney 2000, Athene 2004 en Peking 2008), heeft tientallen medailles gewonnen in het Europese circuit en draait al 15 jaar met de top van de wereld mee. We stelden Rebekka een aantal vragen naar aanleiding van haar aanstelling als ambassadeur.

Wat zijn je verwachtingen voor BCR?
“Ik denk dat het een groot succes wordt. Natuurlijk heeft de club tijd nodig maar gezien het aantal volleybalverenigingen in en om Rotterdam moet dit haast wel goed komen. Ook in het kader van sportstimulering sluit deze club perfect aan bij de huidige maatschappelijke uitdagingen. Scholen kunnen langs komen en kennis maken met de sport en je zou het ook nog kunnen uitbouwen met andere beachsporten. Kortom, ideeën en mogelijkheden genoeg dus dit moet lukken!”

Waarom moet iedere Rotterdammert gaan beachvolleyballen?
“Het is laagdrempelig en je hebt na afloop van een training of wedstrijd een voldaan gevoel. Daarnaast is het lekker buiten en ik denk dat het de sport van de toekomst is! Ervaar het zelf en je weet wat ik bedoel!”

Naast ambassadeur word je ook speler bij BCR, wat is jouw ambitie op sportief vlak?
“Zo lang ik nog mee kan op het hoogste niveau als beachvolleybalster blijf ik dit doen. Het lijkt me leuk om met mijn ervaringen op zowel sportief als maatschappelijk vlak te gaan delen met andere enthousiastelingen uit mijn sport.”

Rotterdam is 1 van de speelsteden van het WK in 2015, kunnen we je daar als speelster bewonderen?
“Dat zou wel heel leuk zijn! Ik denk dat, wanneer BCR het goed gaat doen en ik me kan ontwikkelen met andere spelers en speelster van Beach Team Rotterdam, er een kans bestaat dat ik zal deelnemen aan het WK 2015 in Rotterdam.”

Beach Club Rotterdam is de Beachvolleybal Club van de toekomst in Rotterdam en omstreken. Een club die leeft, bruist van de energie en zorgt voor sporten in zomerse sferen. Beach Club Rotterdam wil een club zijn voor iedereen; jongens en meisjes, dames en heren. Met trainingen, toernooien en evenementen op recreatief, competitief en topniveau.

Vanaf heden kan iedereen zich inschrijven bij Beach Club Rotterdam. Voor enkel €15* ben je al speler van dé Beach Club van Rotterdam. Als speler heb je naast een plek in een trainingsgroep recht op voordeel bij toernooien en evenementen van BCR, kan je gebruik maken van de faciliteiten en wordt je op de hoogte gehouden van al het nieuws rondom BCR. Als je verzekerd wilt zijn van een trainingsplek en de andere voordelen van BCR ga dan naar www.ikwilbeachen.nl en join us!

* Details over de locatie en de kosten van trainingen zullen op een later moment bekend worden gemaakt.