Beach Team Rotterdam blikt terug op een geslaagd seizoen!

Met de oprichting van Beach Club Rotterdam is ook Beach Team Rotterdam (BTR) gestart, BTR bestaat uit drie teams. Een damesduo (Rebekka Kadijk/Laura Bloem) en een duo bij de heren (Marco Daalmeijer/Richard de Kogel). Daarnaast was er een talententeam met twee jonge enthousiaste meiden (Bjorna Gras/Jesica Smit).

De voorbereiding van het afgelopen seizoen is begonnen bij het indoor beachvolleybal evenementencentrum  The Beach te Aalsmeer. Laura, die naast haar studie geneeskunde, begon vanaf 1 december 2012 met trainen voor het zomerseizoen. Ze werd hierbij, samen met een aantal andere speelsters, begeleid door Richard. Haar partner Rebekka sloot in verband met haar werk bij Centric en de bevalling van dochter Milou, iets later aan. Het eerste toernooi stond al snel voor de deur. Het NK indoor in The Beach was een eerste test voor de dames, ze behaalden een verdienstelijke derde plek. Marco en Richard deden ook mee aan dit evenement en zij werden knap vijfde. Marco en Richard besloten kort na dit evenement om deze zomer samen te gaan spelen.

Ter voorbereiding op de zomer waar de sportieve doelen waren vastgesteld, besloten Rebekka en Laura op trainingsstage te gaan naar Frankrijk. Aan de Franse kust konden ze zich optimaal mentaal en fysiek voorbereiden op het seizoen dat voor hen lag.

Talententeam

De talenten Bjorna en Jessica, die op dat moment vooral een verleden hadden in het zaalvolleybal, sloten zich begin mei aan bij BTR.  Ze trainden één keer mee met Laura en Rebekka en er was gelijk een klik. De rest van de zomer hebben ze met zijn vieren getraind om optimaal aan de toernooien deel te kunnen nemen. Ontwikkelen was voor Bjorna en Jessica een belangrijke doelstelling. Gedurende het seizoen zijn ze uit de eerste divisie gesprongen en hebben ze ook in de top- en  eredivisie uitstekende resultaten behaald.

Bjorna in actie

Marco en Richard gingen het seizoen zonder doelen in, maar wilden graag aan het einde van het seizoen tijdens het NK in vorm zijn om iedereen van zoveel mogelijk tegenstand te voorzien.

Wereld Kampioenschap

Rebekka en Laura begonnen het seizoen flitsend en wonnen het eerste toernooi in België. Hoogtepunt deze zomer was het Wereld Kampioenschap in Polen. Ze speelden een uitstekende poulefase waardoor ze in de knock-out fase terechtkwamen. In een kolkend stadion verloren ze van het thuisland Polen. Hierdoor werden ze zeventiende van de wereld, een prachtige prestatie! Aan het eind van het seizoen behaalden zij na een aantal tweede plaatsen hun welverdiende overwinning op het eredivisie toernooi te Scheveningen. Tijdens dit toernooi hadden Marco en Richard de meeste kans om ook het hoogste schavot van het podium te betreden, maar zij moesten wederom genoegen nemen met een tweede plaats.

2 maal een tweede plaats in Vrouwenpolder

Het Nederlands Kampioenschap, het toernooi waar ze het gehele seizoen naartoe gewerkt hadden, was uiteindelijk niet zo succesvol. Door blessures en persoonlijke omstandigheden is er dit toernooi niet uitgekomen wat er eerder in het seizoen van verwacht werd.

Met hoogte- en dieptepunten werd het seizoen gedraaid door de teams van BTR. BCR is erg  trots op de hoogtepunten die behaald zijn door de vlaggendragers van hun club. Ook is BCR erg blij met de betrokkenheid van hen bij de rest van de club. BCR wenst elke speler en speelster veel succes met het voortzetten van de sportieve doelen binnen het beachvolleybal. Beach Team Rotterdam is al druk bezig met de teamsamenstelling voor volgend seizoen en druk in gesprek met de spelers en speelsters voor een programma ter voorbereiding op dat seizoen.

Wil je op de hoogte blijven van Beach Team Rotterdam? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!