Beach Club Rotterdam – een mooi seizoen!

Waar zijn we aan begonnen….’, dat dachten wij toen we in mei in de kou en stromende regen tegen de harde wind aan het opboksen waren. Het kostte de nodige moeite om de beachvolleybal in de lucht te houden, laat staan om goed te beachvolleyballen. Gelukkig draaide het weer snel om, werd het warmer, ging de wind liggen en ontstond er op het strand van Nesselande een perfecte beachvolleybalomgeving!

Met deze poster, onze facebookpagina en vooral de mond-tot-mond reclame gingen we de wereld in. De respons was overweldigend,veel volleyballers gaven aan dat ze blij waren dat er eindelijk serieus werk gemaakt werd van beachvolleybal in Rotterdam. We ontvingen veel steun van de deelgemeente Prins Alexander, de Nevobo en diverse andere partners. Dit resulteerde erin dat begin mei 250 enthousiaste spelers ingeschreven stonden voor de trainingen. Dit was ook gelijk het maximum voor het eerste trainingsblok.

Trainingen

De trainingen, die vooral door Richard de Kogel (senioren) en Laura Bloem (jeugd) gegeven werden, zorgden ervoor dat de spelers en speelsters alle aspecten van het beachvolleybal beter onder de knie kregen. Met name de “windregels” waren voor velen een eye-opener, daarnaast werd er veel geleerd van de onderwerpen blokkeren en aflopen. Ook trainde Beach Team Rotterdam de gehele zomer, vaak onder grote belangstelling, in Nesselande.

Naast de reguliere trainingen organiseerden we ook evenementen, of waren we onderdeel van een evenement. Onze vuurdoop beleefden we met de Koningsspelen, helaas viel dit deels (letterlijk) in het water maar we hebben drie basisschoolklassen kennis kunnen laten maken met beachvolleybal. Een dag later, tijdens Koningsdag, stonden we met een veld in de Oude Haven en kon daar naar hartenlust gevolleybald worden. Ook tijdens Culinesse werd een groep kinderen de basisbeginselen van het beachvolleybal bijgebracht.

Voor onze eigen spelers hebben we afgelopen seizoen ook toernooien georganiseerd. Op het strand tegenover horecapartner Lookies bouwden we de velden op en gingen de diverse teams de strijd met elkaar aan. Gelukkig hadden we alle avonden mooi weer waardoor de trappen van de boulevard veranderde in een tribune waar onze spelers kennis met elkaar konden maken maar waar ook buurtbewoners en voorbijgangers konden genieten van het beachvolleybalspel.

Was er dan niets negatiefs dit jaar zult u denken? Jawel: We hadden dit jaar geen vaste locatie, dat betekende dat we elke dag 2 tot 2,5 uur bezig waren met opbouwen en afbreken van de velden. Vanzelfsprekend hebben we dit met veel plezier gedaan en was het het meer dan waard. Gelukkig hielp AutosEnzo ons uit de brand en konden we de materialen opbergen in een bestelauto van hun. Toch hopen we voor de toekomst een vaste locatie te hebben.

Toekomst

Het woord toekomst is gevallen. We zijn dit jaar gestart zonder al te veel verwachtingen en we hadden geen idee wat deze zomer ons precies ging brengen. Het enthousiasme van alle spelers en de overweldigende animo hebben ervoor gezorgd dat wij al weer druk bezig zijn met volgend jaar. Samen met de gemeente, deelgemeente, Rotterdam Topsport en andere partners zijn we bezig met de ontwikkeling van een vaste locatie aan de Kosboulevard. Meer over de vaste locatie en de hulp die we daarbij nodig hebben lees je binnenkort op deze website en in onze nieuwsbrief.