Hygiëne en afstand

Doelen

Deze informatie betreft alle activiteiten die op onze locatie Nessebeach worden georganiseerd. Inmiddels is dat voor groepen t/m 12 jaar, 13-18 jaar en 19+. Beachvolleybal, beachtennis en andere gebruikers. Voor iedereen geldt, de doelen van alle afspraken zijn:

  1. De gezondheidsrisico’s beperken
  2. Zorgen dat we toestemming houden om te mogen sporten
  3. Plezier, beweging, sociaal contact en onze eigen sport weer mogelijk maken!

Afspraken

Er zijn een aantal afspraken die we maken om goed om te gaan met hygiëne en afstand. Richting deelnemers volgen specifieke instructies nadat je je hebt ingeschreven voor een bepaalde groep. Hier de belangrijkste zaken op een rij:

  • Ouders blijven buiten het hek (en vormen daar geen groep, houden afstand, suggestie: rondje Zevenhuizerplas 😊)
  • Je gaat direct naar je veld en daar plaats je je spullen (denk aan een vuilniszak voor bij slecht weer). Iedereen van dat “tijdsslot” aan dezelfde kant. Een volgende groep verzamelt zich aan de andere kant.
  • Handen wassen doe je na het plaatsen van je spullen en na de training voordat je de velden verlaat
  • Concreet betekent het voor het spel bij de leeftijden 13 t/m 18 en 19+ twee dingen: 1) Niet blokkeren, 2) Zorgen dat je zo goed communiceert dat je anderhalve meter van je teamgenoot vandaan blijft, anders moet de bal vallen. Betreft “Niet blokkeren” hebben trainers/coördinatoren suggesties hoe hier (bijvoorbeeld als aanvallers “te sterk” zijn voor de verdedigers) mee om te gaan. Deze regel wordt per 1 juni opnieuw bekeken.

Er is altijd een coördinator van BCR aanwezig speciaal om dit in goede banen te leiden en de afspraken te handhaven. Wij vinden het belangrijk dat alle afspraken nagekomen worden. Net als in de supermarkt kan dat niet 100% waterdicht zijn, maar door het slim te organiseren, goede instructies te geven en scherp te handhaven nemen we onze verantwoordelijkheid zo goed mogelijk. Uiteraard kunnen we afspraken aanpassen als we merken dat dit nodig is.

Overig

Op dit moment is de Kosboulevard nog afgesloten voor auto’s en zijn de openbare toiletten dicht. Houd hier rekening mee.

Onze afspraken zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Nevobo. Meer informatie daarover in dit bericht op de site van de bond.

De specifieke instructies die per Whatsapp gedeeld worden met coördinatoren, trainers (t/m 12 en 13-18), sporters (t/m 12 en 13-18) en ouders zijn in dit document gebundeld en voor iedereen inzichtelijk gemaakt.