Wat kan er wel! En hoe gaan we om met maatregelen?

Beste BCR-leden of andere beachvolleyballers,

We voelen en zien dat de beachvolleybal-vibe weer in het land is. Ook voor ons is het de ultieme manier om ons uit te leven, ons gezond te voelen en plezier te maken. Als vereniging komen er veel kansen en vragen op ons af. Met dit bericht willen we iets meer toelichten op welke manier wij de zomer weer tegemoet gaan.

Wat kan er wel

Beachvolleybal geeft ons een gevoel van vrijheid, ontspanning en lekker je gang gaan. Denken in mogelijkheden en doe maar gek. Dat is ook de stijl van BCR: vernieuwing zoeken en dingen uitproberen, in combinatie met vakantiegevoel. Met als motto: beachvolleybal voor iedereen.

Ook nu staan we er zo in: we kijken wat er wél kan. Dus is de jeugd al maanden in de kou aan het beachvolleyballen, is er zaterdag een intern jeugdtoernooi, is het vrij zeker dat binnenkort jeugdtrainingen gaan starten en zijn we ook bezig te experimenteren met trainingen voor 18+ (per 3 maart 27+). Dit weekend was een mooi voorbeeld: volle bak met JCR Judo, diverse groepen jeugd, dans, beachtennis en de eerste volwassenen.

De uitdaging is vooral om het allemaal goed en snel te organiseren en communiceren. Gelukkig voelen we steeds meer betrokkenheid bij BCR; trainers gaan door en diverse nieuwe vrijwilligers gaan van start. Zoals onze nieuwe secretaris Lotte Rooijakkers!

Op dit moment nog geen 100% volleybal, maar 100% betrokkenheid kan wel! Groot onderhoud, financiële administratie of jeugdcommissie iets voor jou? Heb je ideeën of ben je benieuwd hoe je nog meer kan bijdragen? Meld je bij ons!

Er zijn ook grenzen

De winnaar bij beachvolleybal is meestal degene met de meeste controle en beheersing. De maatregelen dwingen ons ook op die manier bezig te zijn. Nu betekent dat bijvoorbeeld alleen interne jeugdtoernooien en senioren alleen in tweetallen. En dus kunnen er ook dingen níet: er zijn grenzen aan wie welkom is en dingen moeten eerst goed georganiseerd en gecommuniceerd zijn voor we er massaal mee starten.

We zijn trots op hoe we dit vorige zomer hebben aangepakt. Enorm veel activiteiten en energie, en tegelijkertijd de acceptatie dat er lang beperkingen waren rondom de training of zelfs in de spelregels. Ook nu gaan we weer van alles regelen én zullen er duidelijke grenzen zijn. Als club voelen we de verantwoordelijkheid naar de sport en jou als sporter om dat goed te bewaken. Zodat we ook op dit jaar sowieso weer tevreden terug kunnen kijken.

Groei van beachvolleybal

De afgelopen weken komen er veel vragen op ons af, en dat zal met dit weer alleen maar meer worden. We willen het liefst iedereen die wil beachvolleyballen helpen, maar dat kan niet altijd doordat de locatie vol is of doordat het nog niet past binnen de maatregelen. We hopen dat iedereen zo snel mogelijk een plek in de buurt vindt om aan de slag te kunnen. Dat er steeds meer toernooien en trainingen komen en zo meer mensen van het spelletje kunnen genieten.

Tot slot

Ons actuele beleid kun je vinden op de pagina “Hygiëne en afstand”. We hopen jullie snel weer op de velden te kunnen zien en er met z’n allen een mooie zomer van te maken. Houd ons in de gaten, in de komende weken zal er meer nieuws volgen!

Het bestuur van BCR,

Frank, Lotte, Martijn, Rebekka, Richard, Sjani en William