BCR: zet je schouder naast die van ons!

Met dit verhaal willen we als bestuur je meenemen in hoe kwetsbaar onze vereniging is. Tegelijkertijd schijnt de zon en zien we de toekomst positief, daarover ook meer.

Beach Club Rotterdam bestaat exact 10 jaar. Dat begon met een handvol fanatiekelingen die er dag en nacht energie in staken. Ruim een jaar geleden zaten we met ongeveer 25 betrokken leden bij een ALV en speelden Padel. Elk jaar nog groeit het aantal activiteiten en sporters. Echter de zeven bestuursleden die organisatorisch de kar trekken, trokken het vorige zomer zelf niet allemaal meer.

Het werd zoveel, dat het niet leuk meer was! Dat was de druppel. Hoe hebben we het laten gebeuren?

We zijn nog niet goed in… We zijn heel goed in…
mensen vragen iets te doen …gaten dichtlopen en dingen oplossen
mensen in staat stellen iets te doen vandaag het voor iedereen leuk maken
bouwen aan een stabiele organisatie  

Terwijl we ook continu terug horen, dat iedereen wel iets wilt doen. En als we het vroegen, bleek dat ook telkens.

We willen het anders

Want we willen dat BCR er over 5 jaar nog steeds is. En nog veel leuker en beter. Daar zijn we een nieuw fundament voor aan het leggen. We weten weer waar we heen willen, organiseren een aantal dingen anders en maken scherpere keuzes. En we proberen de deur open te zetten voor iedereen die wilt helpen. Met dank aan veel hulp leverde dat de meest zomerklare locatie in jaren en een groter blok 1 dan ooit op.

Opnieuw bouwen vraagt tijd

Terwijl de zomer volle bak van start is. Daarom moeten dingen nu soms nog wachten, Dat betekent bijvoorbeeld nu dat een aantal trainingsgroepen van blok 2 nog niet van start zijn gegaan, de activiteitenkalender compact is en het systeem voor veldreserveringen nog offline.

Hoe kun je helpen?

Wij hebben helder hoe de organisatie eruit kan gaan zien. En we hebben een aantal kleine taken al uitgewerkt zodat je kan zien wat je past. Heb jij suggesties, interesse of wil je aan de slag? Mail dan of neem contact op met William (06-31493584).

Wil jij ons helpen en kun jij bijvoorbeeld:

  • Tikkies versturen
  • Facturen sturen
  • Toernooidagen organiseren
  • Veldreserveringen regelen
  • Sociale media updates plaatsen

Een uitwerking van het doel van deze taak, de gevraagde vaardigheden en inzet, samenwerking en communicatie vind je voor elke taak op deze pagina. Daar ook een lijst van andere taken die we nog niet uitgewerkt hebben, maar die je wel ingevuld kunnen worden .

Hieronder de eerste aanzet tot een organigram (link voor uitvergrote versie). Daarin zie je meer een commissiestructuur terug, die we op dit moment nog niet hebben. Lijkt het je leuk met ons een start met een commissie te maken? Dat horen we graag!

Zet je schouder naast die van ons

10 jaar geleden was het motto van het allereerste plan voor BCR.. Plan Gewoon Beginnen! Het resulteerde in een eerste zomer elke dag velden opbouwen op het strand. We hebben de schouders er 10 jaar onder gezet, en vragen nu of jij de jouwe naast de onze wilt zetten. Wil jij ook iets op je nemen? Samen komen we verder.

Namens het bestuur,

Frank, Lotte, Martijn, Rebekka, Richard, Sjani en William