Volwassenen

In de “This is Beachvolleybal” trainingsgroep leert je het spelletje 2×2, omgaan met de (wind)omstandigheden en tactische mogelijkheden. Deze groepen zijn er op allerlei niveau’s.

Heb je nog geen enkele (beach)volleybalervaring dan kun je het beste deelnemen aan de groep beginners. We leren je dan alle basistechnieken van het beachvolleybal. Het doel is dat je deze aan het eind van de zomer beheerst zodat je, je met zijn tweeën prima staande kunt houden in het beachvolleybalveld.

Heb je al iets meer ervaring, bijvoorbeeld doordat je al aan onze beginnersgroep hebt deelgenomen of al enige ervaring in de zaal hebt maar niet op het zand, dan is de groep midden-laag iets voor jou. De nadruk ligt nog steeds veel op de basistechnieken maar we gaan je ook de beginselen van de tacktiek leren.

Heb je de techniek redelijk onder de knie en speel je regelmatig een toernooitje dan is het niveau midden-hoog wellicht iets voor jou, we behandelen uiteraard nog steeds de technieken maar zullen de training er ook op richten zodat je aan het eind precies weet hoe je een wedstrijd moet spelen (en winnen!).

Hoog is voor de fervente beachvolleyballer die de basistechnieken uitstekend beheerst en op recreatief niveau wekelijks een toernooi speelt. Deze groepen zijn ook niet gemixt.

De divisiegroepen zijn voor de spelers die wekelijks deelnemen aan de nationale beachcompetitie van de Nevobo.

We spelen 2×2, maar je schrijft je individueel in. Heb je al een maatje waarmee je veel wedstrijden speelt, schrijf je in voor dezelfde groep en je zult veel samen trainen. Heb je nog niet eerder bij Beach Club Rotterdam getraind? Dan raden we je deze trainingen zeker aan!